Premium Starter Kit dari Young Living

Premium Starter Kit dari Young Living

Wow, apa tu Premium Starter Kit? Sekiranya anda baru mahu berjinak-jinak dengan Essential Oil, Premium Starter Kit adalah yang paling sesuai. Ia mengandungi 10 jenis EO yang selalu digunakan dan adalah yang paling kos efektif. (harganya jauh lebih murah dari beli secara asing-asing). Teruskan membaca..

 

Apa ada dalam Premium Starter Kit?

Premium starter kit, datang dengan 10 essential oil dalam Set Everyday Oils, sebuah diffuser dan satu kit membership yang mengandungi maklumat penting tentang Young Living dan beberapa sampel. Pembelian kit ini membolehkan anda membeli produk-produk Young Living dengan harga wholesale kelak. Dan, sebagai tanda berterima kasih kerana memilih untuk menyertai team saya, saya akan menghantarkan kit BONUS kepada anda. Jadi, dah boleh terus ‘start oiling’. 🙂 Anda juga akan mendapat akses kepada support group kami yang awesome, untuk resepi-resepi EO, tips kesihatan dan gaya hidup sihat. Wow, hebat kan.

13 minyak pati dalam Premium Starter Kit

Singles : Lemon (2 unit), Lavender (2unit), Peppermint, Melaleuca Alternifolia, Frankincense

Blends : Stress Away (2unit), Thieves, PanAway, Purification, Joy

Di bawah adalah sedikit sebanyak maklumat tentang minyak-minyak yang terdapat dalam Premium Starter Kit. Sila klik untuk print.

 

Ada lagi……

Sebagai tanda berterimakasih kerana sign up membership dengan saya (ID : 10024133), saya akan menghantarkan satu ‘oiling set’, 20 botol roller, jadi anda akan terus boleh memulakan ‘oiling journey’ anda sendiri, dan memudahkan anda berkongsi pengalaman anda dengan orang tersayang.

Anda juga akan diberikan akses kepada group sokongan penggunaan essential oil. Berkongsi resepi dan remedi.

10 x 5ml roller bottles
10 x 3ml roller bottles
Untuk setiap keahlian dengan saya

Pendek kata…

  • Kit Premium Starter Kit  ini mengandungi 13 botol minyak yang digunakan seharian
  • Harga Kit adalah RM756.00 , adalah jauh lebih murah dari jumlah keseluruhan oils dan diffuser sekiranya dibeli secara berasingan (RM1000+)
  • Anda akan mendapat sokongan penggunaan sepanjang hayat.

Dapatkan PSK sekarang..

Untuk mendapatkan kit anda sekarang, anda boleh menghubungi saya di Whatsapp 0126700316. Atau daftar sendiri di sini..

Petua lada masuk mata

Petua lada masuk mata

Bila cabai masuk mata kiri, urut minyak di betis kanan. Vice versa.

Cam ngarut ja.

Alkisah, hari ni petik pucuk keledek, hajat di hati nak makan goreng belacan.

Sebesen pucuk ayah kau petik.

Cili kampung biasa dah habis. Maka saya guna la cili pedas membara ni. Apa kenama cili pun tak tau. Sekali plup terpercik di tepi mata. Tepi ja, bukannya dalam mata pun, tapi kepijaran dan kepedihan ibarat lava terpendam. Makin cuba di cuci, dilap makin pedih. Dah terbantut memasak. Saya gi panggil cik abe yang tengah sidai baju (rajin ko yah), mai pass baton masak ni. Dia laung “sapu minyak kat betis kanan!”. Eh kenapa ko, aku sakit di mata, ko suh sapu di betis? “Minyak apaaaa?” “Minyak apa pun bleh, minyak masak dah guna pun takpa.” Dia laung lagi. (Mau setaman tau saya pedih mata 😄😄)

Lesung batu yang bersalah, bersama bumbu belacan.
Cabai apa ntah. Pedas hamat

Kebetulan, pagi tadi ada buat bancuhan minyak untuk ayahnya. Capai terus, bismillah dan sapu-sapu tanpa rasa benda ni logik langsung. Apa, pedih mata sampai takleh buka, tapi sapu di betis.
Tapi, terkejutnya, menjadi! Slow slow mata boleh buka, slow slow pedih makin menghilang. Wah magik. Berapa lama? Kejap je. Tak sampai 3 minit pun. Ayam yang digoreng atas dapur pun tak sempat masak lagi apatah nak hangus. 

Lain kali, petua orang tua tua try dulu. Hihi. Camna dia jadi, nak kena kaji.

Ayahnya silap bantal. Sakit leher dan bahu. Bancuh minyak lavender+ginger+lemongrass untuk dia. Alang2 suh sapu tempat lain kot nak kurus skit. Haha
Keledek goreng belacan yang di idamkan. Mujur sedap.

Kesimpulannya, makan tengah hari yang sedap. Eh! 

Bagaimana nak guna Essential Oil

Bagaimana nak guna Essential Oil

Dah ada Essential Oil? Tapi macam mana nak guna.

Young Living Essential Oil boleh digunakan secara aromatherapy, bauannya akan membantu anda dalam kehidupan seharian. Dan boleh dibuat urutan dan sapuan. Minyak-minyak yang sesuai di buat minyak urut, seperti lemongrass, memang seronok apabila di urut ke seluruh badan.

Di bawah adalah video tentang penggunaan Essential Oil dari Young Living. pastikan Young Living ya.

Juraian kentang goreng

Juraian kentang goreng

Teks & foto : Liyana Anaqi

Masa hendak masak ‘lunch’ hari ni, terasa adventure pulak. Jadi terhasillah kentang goreng ni. Ternampak dalam rancangan makan korea, dia buat sebagai hiasan main dish. Sedap pulak nampak.

Bahan2 :

Kentang dan minyak untuk deep fried.

Kentang tu sagat dengan penyagat keju. Nipis halus. Jurai2.

Saya buat 2 biji kentang untuk sebanyak tu.  Perisakan dengan garam secukup rasa dan tos sementara minyak nak panas.

Goreng dengan minyak banyak dan api sederhana sehingga keemasan. Angkat. Siap.

Tips : sila buat sekilo. Huhu tak cukup baq hang.

Siap. Ni hanya separuh dari yg disediakan. Macam biasa. Kalau tak hangit satu batch tak sah.

Sambutan? Hangat! Sekejap ja dah habis. Maka lain kali kalau nak buat sila buat sekilo. Tiba2 terbayang curah sos cili dan mayonis kat atas. Mmmmmm 

Selamat Tahun Baru, promo Januari

Selamat Tahun Baru, promo Januari

Selamat Tahun Baru!!. Semua dengan azam baru? diet baru? kerja baru? minyak baru?

Ha, minyak ada promo best sempena Tahun Baru dan Chinese New Year. Moh tengok

CNY PROMO

  1. Spring Cleaning Set
    Set untuk pembersihan dan menyegarkan seluruh rumah. Semua minyak berikut terkenal dengan tugas membersih dan mencuci. malah minyak-minyak berikut mempunyai kandungan anti-oksidan.Thieves (15ml) Retail : RM202.63
    Lemon (15ml) Retail : RM 67.10
    Thyme (15ml) Retail : RM202.63
    Total : RM472.36
    Promo Price : RM305.15
  2. Fresh & Uplift Set
    Bergamot, Purification, Citrus Fresh. Ketiga-tiga ini mempunyai aroma yang segar dan menaikkan semangat.
    Harga Promo :RM223.45
    Jimat : RM41.55

Ningxia Promo

Ningxia adalah minuman kesihatan yang sedap dan menjadi kegemaran ramai. Nak beli satu-satu masa tak promo memang rasa mahal. Sekarang tengah promo best ni, apa lagi jom ambil satu set. (Atau ambil satu set dan kongsi dengan 3 orang kawan)

4 Ningxia 750ml + Grapefrit (15ml) + Sacred Frankincense (15ml)
Harga promo : RM937.80
Jimat : RM104.20

Set ni boleh sign up membership terus. Hubungi saya untuk dapat diffuser free ya.

Prosperity Set

Seimbangkan keluarga kita dengan aura yang best-best sahaja pada tahun ini. Dapatkan Joy, Harmony dan Tangerine. Harmony dikatakan dapat membuka 7 pintu chakra untuk keseimbangan fizikal dan emosi.

Harga Promo : RM518.40
Jimat : RM57.60

Set ini juga boleh digunakan sebagai sign up member. Hubungi Oil Ladies untuk cara sign up.

Renewed Goal Set

Perbaharui azam di tahun baru. Transformation dan Envision. Dua essential oil yang sesuai untuk melangkah ke tahun baru. Siapkan lebih banyak perkara, jadi lebih sukses, capai lebih banyak impian.

Harga promo : RM356.40
Jimat :  RM39.60

Tier Promo

Dapatkan lebih banyak essential oil percuma dengan lebih banyak belian. Hubungi Oil Ladies untuk mendapatkan minyak free anda.

jadi member Young Living Januari ini dan dapatkan semua di bawah

Hubungi kami untuk maklumat lanjut ya

0126700316
Liyana Anaqi (ID : 10024133)

Halia goreng untuk berpantang

Halia goreng untuk berpantang

Teks dan foto : Liyana Anaqi

Masa saya berpantang bersalin, ada satu masakan air tangan suami yang saya paling suka. Ya halia goreng. Rasa terbuka selera dan sedap perut tak berangin.

Walaupun saya jual minyak pati, dan ada je minyak pati halia, tapi hirisan halia goreng la yang sedap dimakan dengan nasi panas, haha. Minyak pati tak menyangkut dengan nasi panas okay. (Gurau gurau)

1kg halia, dapat 3 botol kecik aje.

Macam mana nak buat? Senang amat.

  1. Bersihkan halia.
  2. Hiris nipis-nipis.
  3. Goreng dengan minyak banyak (deep fried)

Halia dibersihkan, buang kulit dan bilas

Hiris halia nipis-nipis, dan bersihkan sekali lagi. Toskan.

Halia goreng ini boleh dibuat awal-awal sebelum bersalin. Ia dapat disimpan lama (kalau tak habis dimakan la, haha).

Bagi yang berpantang makan makanan bergoreng, mungkin boleh mencuba “goreng” dengan air fryer.

Jangan buat lawak makan nasi panas dengan minyak pati halia (Ginger) ya. Tak sedap. Makan dengan halia goreng boleh makan bertambah-tambah. Minyak pati tu boleh tambah dengan mana-mana carrier oil pilihan dan buat minyak urut. Tu baru sedap.

Botol roller kaca (clear)

Botol roller kaca (clear)

Botol roller untuk DIY campuran essential oil sendiri.

Kenapa guna roller bottles?
1. Mudah digunakan, tidak tertumpah-tumpah.
2. Buat oil blend siap-siap, dilutekan, dan ready to use.
3. Senang di bawa kemana-mana.
4. Bagi yang mempunyai anak-anak seperti saya, penggunaan roller bottles adalah lebih mudah. Anak-anak boleh apply sendiri tanpa perlu dibancuh setiap kali mahu menggunakan EOs

Clear Roller Bottles
Material : kaca, bebola kaca
Saiz : 3ml dan 5ml
Penutup : plastik, dengan 5 warna (biru, merah, hijau, ungu dan emas),
 boleh pilih sekiranya ada stok
Harga: RM1.00 setiap satu
RM7.00/10pcs
*boleh campur saiz
Postage flat RM10.00

Untuk pertanyaan dan pembelian, sila WA 0126700316 atau pilih mana-mana seller kesukaan anda di

Atasi masalah kutu dengan minyak pati

Atasi masalah kutu dengan minyak pati

Kutu memang susah dibendung dan dihapuskan. Ia suka berjangkit-jangkit kemudian kembali balik ke kita.

Dah guna sikat rapat? Dah guna ubat kutu? sahmpoo semua dah try? Jum try minyak pati pulak. Ada banyak resepi, boleh try yang mana-mana berkenan di hati. Jangan lupa patch test dulu.

1. Cedarwood, Peppermint dan Spearmint.

Berikut adalah minyak pati yang dicadangkan untuk mengatasi masalah kutu : Cedarwood, Peppermint dan Spearmint.

Boleh digunakan sekaligus atau bersendirian. Dilute dengan minyak kelapa, dan sapu ke kepala setiap hari.

2. Purification

Diffuse dan sapukan ke tapak kaki, dan sapukan sedikit di kepala di bahagian telur kutu. Kutu tidak suka bau-bauan ini

3. Tea tree (Melaleuca Alternifolia)

Halang kembalinya kutu ke kepala kita dengan menggunakan Tea Tree, kutu-kutu, hama dan serangga memang tidak suka akan bau Tea Tree.

Senarai harga produk-produk dalam post ini :
Cedarwood Essential Oil 15ml RM67.10
Peppermint Essential Oil 15ml : RM128.94
Spearmint Essential Oil 15ml : RM64.48
Purification Essential Oil 15ml : RM113.16
Melaleuca Alternfolia Essential Oil (Tea Tree) 15ml : RM207.90

 

Diffuser Young Living

Diffuser Young Living

Ada pelbagai pilihan diffuser dari Young Living untuk anda.
Hubungi saya di 0126700316 atau tinggalkan komen, atau PM saya di Facebook untuk pertanyaan atau pesanan.

Atau hubungi mana-mana Oil Ladies kami

1. Ceramic Diffuser
Retail Price : RM386.84
PV : 32.00

How To Use : 

  1. Very carefully take out the glass chamber from the box and install it on the ceramic base.
  2. Fill the glass chamber with the essential oil/s of your choice and cover the glass chamber with the glass top.
  3. Connect the provided adapter to the ceramic base and plug into an electrical outlet.
  4. Turn on the knob switch NOTE: The switch of the unit can adjust diffusion intensity levels from Low + LED light – High + LED light – Low w/o light – High w/o light by rotating.
  5. The diffuser will function on a 2 minutes on and 1 minute off interval for 2 hours then it automatically will shut off.
  6. 6. When you have finished using the diffuser, position switch to “off”, and disconnect from the electrical socket.

 

2. Dewdrop Diffuser
Retail Price : RM3396.05
PV : 38.25

How to Use

1. Remove both outer and inner lids.
2. Add water until level reaches, but does not exceed, the red water fill line marker.
3. Add 5-8 drops of essential oil.
4. Replace both lids back onto the unit; align the groove on the outer lid to the notch on the base.
5. Plug the power adaptor into a power outlet.
6. Press the on/off button to switch on.
7. The unit should be producing mist and the LED light should be on.

 
3. Dino Land Ultrasonic Diffuser
Retail Price : RM576.32
PV : 42.00
 
How to Use
  1. Remove motor lid.
  2. Add room-temperature tap water until level reaches, but does not exceed, the water fill line. (Always unplug the diffuser when filling or emptying the water reservoir.)
  3.  Add 5-8 drops of Young Living essential oil.
  4. Place the lid back onto the motor.
  5.  Plug the power line plug into the motor.
  6.  Place the diffuser cover onto the motor and press down on the cover to ensure that the connecting latches click to the locked position.
  7.  Plug the power adaptor into a power outlet.
  8.  Press the Power button to turn on the diffuser.
  9.  To remove the cover from the diffuser motor, press both cover release buttons at the same time, and then lift the cover off of the motor.
 
4. Dolphin Reef Ultrasonic Diffuser
Retail Price : RM596.05
PV : 47.50
 

How to Use

  1. Remove motor lid.
  2. Add room-temperature tap water until level reaches, but does not exceed, the water fill line. (Always unplug the diffuser when filling or emptying the water reservoir.)
  3.  Add 5-8 drops of Young Living essential oil.
  4. Place the lid back onto the motor.
  5. Plug the power line plug into the motor.
  6. Place the diffuser cover onto the motor and press down on the cover to ensure that the connecting latches click to the locked position.
  7. Plug the power adaptor into a power outlet.
  8. Press the Power button to turn on the diffuser.
  9. To remove the cover from the diffuser motor, press both cover release buttons (C) at the same time, and then lift the cover off of the motor.
 

5. AromaxLux Atomizing Diffuser
(free 15ml Thieves)
Retail Price : RM673.69
PV : 65.75

How to Use

  1. Remove the AromaLux atomizer top from the diffuser base.
  2. Attach a Young Living 5-ml or 15-ml essential oil bottle to the AromaLux atomizer top.
  3. Place the AromaLux top with the essential oil bottle attached back into the diffuser base. A
  4. Adjust settings for vapor volume, master timer, diffusion run timer, diffusion pause timer, and turn on the power switch.
  5. Adjust the LED display light setting and enjoy the benefits of 100% pure, therapeutic-grade essential oils.
6. Rainstone Diffuser
Retail Price : RM828.95
PV :67.25


How to Use

  1. Fill the included water cup with room-temperature tap or mineral water. (Do not use purified or distilled water or the diffuser may not generate mist.)
  2. Add 8–10 drops of your favorite essential oil into the water cup.
  3. Remove the lid from the diffuser.
  4. Pull the ventilation hole switch up to close it so water does not get into the internal electronics.
  5. Pour the water and essential oil mixture into the water reservoir. Continue filling with water until the water level reaches, but does not exceed, the red water fill line. (If water exceeds the red water fill line, the diffuser may not generate mist.)
  6. Push the ventilation hole switch down to open it.
  7. Place the lid back on the diffuser.
  8. Plug the power line plug into the power adaptor input on the diffuser base.
  9. Plug the adaptor plug into a power socket.
  10. Press the remote control “ON/OFF (8H)” button to turn on the diffuser, LED light (alternating blue, yellow, and purple), and the ionizer with automatic shut off after 8 hours or adjust settings as desired. (The remote control should be used within 26 feet of the diffuser.)
  11. The diffuser will run until the selected automatic shut-off time or until the water reservoir is empty.

7. Aria Ultrasonic Diffuser
(free 5ml Tangerine dan 5ml Peppermint)
Retail Price : RM1282.89
PV : 135.00

How To Use

  1. Assemble the Aria by fitting on the splash guard, ventilation attachment, and electrical plug.
  2. Fill with distilled or filtered water up to the water indicator line.
  3. Place 15–25 drops of Young Living essential oil into the water well (more if you prefer more oil vapor in the air).
  4. Turn on the Aria using the remote and enjoy.

Untuk sebarang pertanyaan :

Whatsapp 012-6700316
PM Facebook : http://fb.com/messages/LittleAnaqi
Atau hubungi Oil Ladies Kami

Membership Set

Membership Set

Berikut adalah cadangan set set yang boleh anda pertimbangkan sekiranya ingin join membership Essential Rewards (ER).

Membership ER sesuai untuk yang mahu menggunakan Essential Oil (EO) secara berterusan, atau mahu menjana sedikit income dari Young Living (sikit sikit lama lama jadi bukit, no worries). ER perlukan maintain order sehingga 13 bulan. Setiap bulan anda akan mendapat bonus dan freebies. Nanti kita cerita panjang lain kali ya.

So, anda nak join, tapi nak beli apa? ER yang paling basic adalah anda boleh pilih mana-mana oils kegemaran anda, asalkan cukup 100pv, dah boleh mendaftar sebagai ER member. Apakah yang 100pv tu? jom tengok bawah

Set Allergy Set
15ml Peppermint
15ml Lemon
15ml Lavender
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 104.75
RM972 RM587.00

 

Women’s Wellness
15ml Sclar Essence
15ml Progressence Phyto Plus
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 106.5
RM882 RM592.00
Respiratory Support
15ml Peppermint
15ml Raven
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 104.75
RM972 RM587.00
Fresh, Clear & Bugs Away
15ml Lemongrass
15ml Purification
15ml Rosemary
15ml Orange
15ml Lemon
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 105.75
RM978 RM591.00
Haze Buster
15ml Purification
15ml Thieves
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 101
RM751 RM571.00

 

Sweet Dreams
Tranquil Roll On
15ml Lavender
15ml Cedarwood
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 101.75
RM951 RM571.00

Energize Positively Set
DiGize (15ml)
EndoFlex (15ml)
ImmunoPower (15ml)

Total Price : RM731.57
Membership price : RM557.00
PV : 123

Jadi, boleh pilih mana-mana yang anda suka. Jika minyak yang disukai tu tiada dalam set-set ini, boleh je tambah atau tukar ganti dengan mana-mana minyak. Setiap satu minyak ada banyak kegunaan, bukan satu masalah saja diselesaikan, memang berbaloi-baloi.

Hubungi saya WA 0126700316  untuk sebarang pertanyaan dan order ya.

Untuk sebarang pertanyaan :

Whatsapp 012-6700316
PM Facebook : http://fb.com/messages/LittleAnaqi