April Enrolling

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat April. Bulan baru, promo baru.

Bagi yang mahu menjadi ahli Young Living secara ER (Essential Reward, kena maintain belian bulanan); ini adalah freebies yang anda boleh dapat dengan pendaftaran anda bulan ini. Setiap bulan, ganjaran ini berbeza-beza. Bulan ini, sempena Hari Ibu, freebies adalah Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils. Wahh sangat kewanitaan.

Bagi yang sudah menjadi ahli, anda juga boleh mendapat freebies Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils ini sekiranya membuat pembelian yang mencapai tahap pv ya.

Untuk jadi member Essential Reward, anda hanya perlu membuat belian sekurang-kurangnya 100pv. Tapi, jika anda membuat lebih belian, anda akan mendapat lebih banyak freebies. Hubungi saya untuk belian ya.

Bergamot, aroma yang wangi, dan ringan. Ia membangkitkan rasa tenang. Sangat sesuai untuk dijadikan perfume (wow buat perfume sendiri? ye la).

Bau pengantin baru, bak kata orang. hehe. Bau bilik tidur yang best. Tidur lebih nyenyak, Insyallah. Dapatkan percuma dengan elian 350pv

Yang ini paling best. Dapatkan 10 botol oils ini percuma dengan pembelian/pendaftaran 450pv. Harga asal 10 botol ini ialah RM700+.

Bagi yang berminat, boleh menghubungi saya untuk pembelian/pendaftaran

Liyana Anaqi
FB : Liyana Anaqi

Lady Sclareol, kawan baik wanita

Lady Sclareol™ adalah gandingan Essential oil khas untuk wanita, agar dapat meningkatkan kewanitaan dan memberikan aromayang menenangkan apabila di diffuse.

Penggunaan :

🍎 Topical : sapu 2- 4 titis ke kawasan yang dikehendaki. Tak perlu di dilute, kecuali untuk kulit yang sensitif. Guna sekerap yang perlu.

🍎 Aromatic : Diffuse 1 – 3 jam sehari, setiap hari.

🍎 Peringatan : Jauhkan dari kanak- kanak. Untuk kegunaan luaran sahaja. Jauhkan dari mata dan mucous membrane. Sekiranya anda hamil, menyusu atau mengambil ubatan; sila dapatkan nasihat profesional. Elakkan dari sinaran UV dan matahari 12 jam selepas sapuan

Nak Join keahlian Young Living?

Dah pernah merasai kelainan Young Living? Dan mahu menyertai kami, menjadi ahli dan mendapatkan harga ahli untuk produk Young Living yang digemari? Tapi pening dengan penerangan nak masuk ahli?

Meh, saya ringkaskan dengan gambar

Anda boleh pilih untuk menjadi Wholesale Member atau Essential Rewards Member.

Sekiranya anda memilih untuk menjadi Wholesale Member, anda boleh upgred ke Essential Reward Member  bila-bila masa sahaja tanpa caj tambahan. Begitu juga, sekiranya anda adalah Essential Reward Member, anda boleh memilih untuk bercuti dan menyambung kembali ER tanpa sebarang caj tambahan.

Jadi, apa yang diperlukan untuk menjadi YLEO member?

Wholesale Member

Antara set yang paling disarankan ialah Premium Starter Kit. Ia mngandungi sebuah diffuser dan 10 jenis minyak pati yang digunakan seharian. ia bernilai lebih dari RM1500.00, tetapi anda boleh dapatkannya dengan harga RM713.00. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Premium Starter Kit, sila Klik Sini

Essential Reward Member

Keahlian Essential Reward memerlukan pembelian kali pertama dengan minimum 100pv. Tapi, sekiranya anda membeli lebih dari itu, anda boleh mendapat lebih banyak ‘freebies’.

  1. Beli 220pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 1
  2. Beli 320pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 2
  3. Beli 420pv , anda layak mendapat promosi bulanan tier 3

Ya, saya tahu, banyaknya freebies. 🙂

Jadi, yang mana pilihan anda? Wholesale? Essential Reward?

Hubungi saya untuk mendapatkan oils anda sendiri

Whatsapp : http://bit.ly/GetOiling
Facebook : Little Anaqi Scents

Atau, sign up sendiri sendiri

Minda tajam dan fokus, essential oil.

Kebelakangan ni, ramai tanya tentang essential oil untuk fokus dan belajar. Kali ni saya nak share resepi-resepi essential oil yang boleh anda cuba mengikut kesesuaian dan kesukaan masing-masing.

Resepi #Fokus1

Lavender + Lemon, diwaktu pagi
Lavender + Rosemary, diwaktu petang.

Diffuse (2 drop setiap jenis).

Atau bancuh dalam roller bottle, dan sapukan bila-bila perlu.

Resepi #Fokus2

Brain Power Essential Oil. Diffuse atau sapukan bila-bila perlu, seperti semasa belajar, membuat kerja sekolah, atau membuat kerja.

Resepi #Fokus3

Peppermint atau Lemon atau  Cedarwood atau Orange.
Boleh gunakan salah satu atau gabungan yang mana-mana disukai.
Diffuse atau buat sapuan.
Ini adalah antara gabungan EO yang sesuai untuk di gunakan dalam kelas. Cuma diffuse supaya murid-murid dapat fokus dan segar.

Walaupun Cedarwood adalah dari oils yang menenangkan, dan selalunnya digunakan untuk berehat; namun ia juga dapat memberikan ketenangan supaya kita dapat fokus pada kerja.

Resepi #Fokus4

Geranium + Rosemary
Ini adalah gabungan wake up and focus blend. Segar mata.

Resepi #Fokus5 resepi untuk kelas (classroom recipe)

Cedarwood; Lavender + Vetiver;  peppermint + Lavender

Untuk ujian dan masa fokus : Lemon, Stress Away
Untuk masa mata pelajaran yang agak membosankan : Peppermint atau mana-mana EO yang bersitrus.

Resepi #Fokus6

Ini adalah resepi yang diceritakan oleh keluarga homeschooling : Frankincense, Sacred Mountain,  Orange, Lemon, dan Grounding.

Anda boleh mencuba mana-mana eo kesukaan anda, dan kongsikan hasilnya bersama kami 🙂

Untuk pembelian, boleh hubungi saya, di Facebook
Atau buat pembelian sendiri >> Klik sini
A
tau sign up sebagai member dan dapatkan 24% diskaun >> Klik sini

Semakan harga produk Young Living bermula 1 April 2017

1 April, tapi bukan April Fool.

Disebabkan keadaan ringgit yang semakin menjunam, semakan harga terpaksa dibuat oleh pihak YL Malaysia. (YLEO asal dari Amerika Syarikat ya kawan-kawan).

Ya, petrol dah 2 3 kali naik, YL masih tak naik-naik. Tapi kali ni, tak dapat menahan lagi dah gamaknya. Anggaran kenaikkan adalah sebanyak 5% kepada semua harga produk.

Jadi bagi sesiapa yang menyimpan hajat nak join membership, ini last call, untuk anda contact saya dan join sementara harga sekarang masih digunapakai.

Join sebagai ER Member : dapatkan peluang dapat minyak free bulan-bulan dan side income

Join sebagai Wholesale Member : tak perlu commit belian bulan-bulan, dapatkan harga wholesale. Bila-bila boleh upgrade ke ER Member secara percuma.

Hubungi saya di FB atau Whatapp. Atau sign up sendiri di sini:

 

Belian Febuari 2017

Bulan Febuari ada 28 hari aje. Jenuh perah otak, apa yang nak dibeli bulan ini. Hasilnya:

Kali ni restok Peppermint yang kehabisan. Peppermint best diguna masa sakit kepala, berat, pounding, loya, rasa pusing2. Haa, sapu kat area belakang leher dan belakang telinga, berangin je. Kalau rasa tak hadam, susah membuang, kembung, boleh try sapu kat perut. Ummph

Kali ni, ada 2 oils baru try Raven dan Rosemary. Ni ada permintaan dari member untuk guna Raven dan RC untuk kesukaran bernafas. Rosemary pulak, permintaan dari student PhD yang nak bagi clear kepala dan fokus  nak buat kerja. Both nak dilutedversion. Derang suruh saya bancuh siap-siap. Siapa nak, sila contact saya ya.

Lagi, hasil tangkapan ialah Art Gentle Cleanser dan Thieves Laundry Soap. Pun sama. Dua-dua saya baru nak try. Lagi 2 bulan, adik saya nak walimah, kekunun nak berseri sikit, hihi. (baru tergadah nak jaga muka?). Ni patutnya kena ambil gambar sebelum selepas nih.

Thieves Laundry Soap, dok teringin dari sekian lama dah tapi sabun yang sedia ada belum habis. Ni baru berkesempatan.

Apa yang korang beli bulan ini?

Premium Starter Kit dari Young Living

Wow, apa tu Premium Starter Kit? Sekiranya anda baru mahu berjinak-jinak dengan Essential Oil, Premium Starter Kit adalah yang paling sesuai. Ia mengandungi 10 jenis EO yang selalu digunakan dan adalah yang paling kos efektif. (harganya jauh lebih murah dari beli secara asing-asing). Teruskan membaca..

 

Apa ada dalam Premium Starter Kit?

Premium starter kit, datang dengan 10 essential oil dalam Set Everyday Oils, sebuah diffuser dan satu kit membership yang mengandungi maklumat penting tentang Young Living dan beberapa sampel. Pembelian kit ini membolehkan anda membeli produk-produk Young Living dengan harga wholesale kelak. Dan, sebagai tanda berterima kasih kerana memilih untuk menyertai team saya, saya akan menghantarkan kit BONUS kepada anda. Jadi, dah boleh terus ‘start oiling’. 🙂 Anda juga akan mendapat akses kepada support group kami yang awesome, untuk resepi-resepi EO, tips kesihatan dan gaya hidup sihat. Wow, hebat kan.

13 minyak pati dalam Premium Starter Kit

Singles : Lemon (2 unit), Lavender (2unit), Peppermint, Melaleuca Alternifolia, Frankincense

Blends : Stress Away (2unit), Thieves, PanAway, Purification, Joy

Di bawah adalah sedikit sebanyak maklumat tentang minyak-minyak yang terdapat dalam Premium Starter Kit. Sila klik untuk print.

 

Ada lagi……

Sebagai tanda berterimakasih kerana sign up membership dengan saya (ID : 10024133), saya akan menghantarkan satu ‘oiling set’, 20 botol roller, jadi anda akan terus boleh memulakan ‘oiling journey’ anda sendiri, dan memudahkan anda berkongsi pengalaman anda dengan orang tersayang.

Anda juga akan diberikan akses kepada group sokongan penggunaan essential oil. Berkongsi resepi dan remedi.

10 x 5ml roller bottles
10 x 3ml roller bottles
Untuk setiap keahlian dengan saya

Pendek kata…

  • Kit Premium Starter Kit  ini mengandungi 13 botol minyak yang digunakan seharian
  • Harga Kit adalah RM756.00 , adalah jauh lebih murah dari jumlah keseluruhan oils dan diffuser sekiranya dibeli secara berasingan (RM1000+)
  • Anda akan mendapat sokongan penggunaan sepanjang hayat.

Dapatkan PSK sekarang..

Untuk mendapatkan kit anda sekarang, anda boleh menghubungi saya di Whatsapp 0126700316. Atau daftar sendiri di sini..

Petua lada masuk mata

Bila cabai masuk mata kiri, urut minyak di betis kanan. Vice versa.

Cam ngarut ja.

Alkisah, hari ni petik pucuk keledek, hajat di hati nak makan goreng belacan.

Sebesen pucuk ayah kau petik.

Cili kampung biasa dah habis. Maka saya guna la cili pedas membara ni. Apa kenama cili pun tak tau. Sekali plup terpercik di tepi mata. Tepi ja, bukannya dalam mata pun, tapi kepijaran dan kepedihan ibarat lava terpendam. Makin cuba di cuci, dilap makin pedih. Dah terbantut memasak. Saya gi panggil cik abe yang tengah sidai baju (rajin ko yah), mai pass baton masak ni. Dia laung “sapu minyak kat betis kanan!”. Eh kenapa ko, aku sakit di mata, ko suh sapu di betis? “Minyak apaaaa?” “Minyak apa pun bleh, minyak masak dah guna pun takpa.” Dia laung lagi. (Mau setaman tau saya pedih mata 😄😄)

Lesung batu yang bersalah, bersama bumbu belacan.
Cabai apa ntah. Pedas hamat

Kebetulan, pagi tadi ada buat bancuhan minyak untuk ayahnya. Capai terus, bismillah dan sapu-sapu tanpa rasa benda ni logik langsung. Apa, pedih mata sampai takleh buka, tapi sapu di betis.
Tapi, terkejutnya, menjadi! Slow slow mata boleh buka, slow slow pedih makin menghilang. Wah magik. Berapa lama? Kejap je. Tak sampai 3 minit pun. Ayam yang digoreng atas dapur pun tak sempat masak lagi apatah nak hangus. 

Lain kali, petua orang tua tua try dulu. Hihi. Camna dia jadi, nak kena kaji.

Ayahnya silap bantal. Sakit leher dan bahu. Bancuh minyak lavender+ginger+lemongrass untuk dia. Alang2 suh sapu tempat lain kot nak kurus skit. Haha
Keledek goreng belacan yang di idamkan. Mujur sedap.

Kesimpulannya, makan tengah hari yang sedap. Eh! 

Bagaimana nak guna Essential Oil

Dah ada Essential Oil? Tapi macam mana nak guna.

Young Living Essential Oil boleh digunakan secara aromatherapy, bauannya akan membantu anda dalam kehidupan seharian. Dan boleh dibuat urutan dan sapuan. Minyak-minyak yang sesuai di buat minyak urut, seperti lemongrass, memang seronok apabila di urut ke seluruh badan.

Di bawah adalah video tentang penggunaan Essential Oil dari Young Living. pastikan Young Living ya.

Juraian kentang goreng

Teks & foto : Liyana Anaqi

Masa hendak masak ‘lunch’ hari ni, terasa adventure pulak. Jadi terhasillah kentang goreng ni. Ternampak dalam rancangan makan korea, dia buat sebagai hiasan main dish. Sedap pulak nampak.

Bahan2 :

Kentang dan minyak untuk deep fried.

Kentang tu sagat dengan penyagat keju. Nipis halus. Jurai2.

Saya buat 2 biji kentang untuk sebanyak tu.  Perisakan dengan garam secukup rasa dan tos sementara minyak nak panas.

Goreng dengan minyak banyak dan api sederhana sehingga keemasan. Angkat. Siap.

Tips : sila buat sekilo. Huhu tak cukup baq hang.

Siap. Ni hanya separuh dari yg disediakan. Macam biasa. Kalau tak hangit satu batch tak sah.

Sambutan? Hangat! Sekejap ja dah habis. Maka lain kali kalau nak buat sila buat sekilo. Tiba2 terbayang curah sos cili dan mayonis kat atas. Mmmmmm