Browsed by
Category: Cara guna

Cara senang nak guna Essential Oil (dan paling murah, tapi semua orang dapat)

Cara senang nak guna Essential Oil (dan paling murah, tapi semua orang dapat)

Assalamualaikum semua. Hai (selepas sekian lama tak menulis). Currently saya sedang menulis buku A-Z tentang penggunaan essential oil bagi kawan-kawan yang telah menjadi ahli Young Living. Ada sedikit lagi sebelum boleh dilepaskan di pasaran. Nantikan kelahirannya. he he

Salah satu content ialah penggunaan diffuser. Di dalam buku itu nanti, akan diceritakan bahawa ada 3 cara penggunaan essential oil : topical, aromatically, ingestion.

Cara paling mudah antara tiga-tiga itu ialah, secara aromatically. Maksudnya, sebarkan bau essential oil itu melalui udara. Kalau ada 5 anak (macam saya), nak kejar dan sapu EO pada tiap-tiap anak setiap 2 jam, adalah tidak masuk akal. haha. Jadi lebih senang kalau gunakan diffuser dan semua orang (termasuk ibu ayah) boleh menikmati benefit essential oil.

Kali pertama yang saya betul-betul WOW dengan kaedah diffuse ni adalah semasa kenduri kawen adik saya. Saya dah beringat dari rumah lagi, saya kena bawa balik Gathering EO, satu EO yang diformulasi untuk menimbulkan rasa bahagia dan boleh get along dengan orang lain. Saya cuma nampak nanti dah berkumpul anak saudara beramai-ramai dengan anak saya yang dah sedia ramai, mesti ada drama bercekau. Alhamdulillah, dengan WOW nya, budak-budak semua get along pretty well. Bukan kanak-kanak yang di atas sahaja, termasuk anak-anak tetamu lagi. Tiada adegan rebut-rebut. Boleh main elok-elok. (Check out Gathering EO bila-bila nak buat majlis yang ada ramai orang ya)

Diffusers

Of course la bila nak diffuse kena ada diffuser. Diffuser yang saya gunakan adalah dari Young Living sendiri. Adalah tidak digalakkan menggunakan diffuser lain selain dari brand Young Living kerana standard materialnya mungkin tidak sesuai dengan kualiti essential oil dari Young Living. Pati EO Young Living, memang diketahui sangat potent dan concentrated, plastik gred rendah mungkin akan terhakis, dan di sebarkan melalui aroma yang di diffuse. Makanya, kita akan terhidu toksik juga. Habis cerita usaha kita mencari yang berkualiti tinggi tu.

Young Living ada offer banyak jenis diffuser. Kita boleh pilih mana yang di sukai.

Kalau nak yang cantik bergaya, ada Aria dan Lantern, material kaca+kayu, kaca+steel. Kalau nak yang portable, boleh beli Gentle Mist, diffuse depan muka masa naik public transport untuk keep sanity. Saya suka DewDrop, sebab dia drop banyak kali pun tak pecah šŸ˜€

Sekali diffuse, saya cuma masukkan 4 ke 5 drop EO ke dalam diffuser, ianya bertahan sehingga 3 ke 4 jam mengikut jenis diffuser (dan setting yang di pilih, ada setting yang intermittent, boleh bertahan sehingga 10jam). Jimatkan. Semua manusia yang berada dalam kawasan itu boleh menerima manfaat.B

Yang mana satu yang berkenan di hati. Owh, anak-anak saya memang suka la AromaSpinner. Macam-macam bau dia bubuh dekat wing spinner tu.

BeliĀ sendiriĀ diffuserĀ anda,Ā klikĀ siniĀ –> bit.ly/BeliYLEO
Daftar keahlian untuk mendapatkan 24% diskaun, klik sini –> bit.ly/YLEOmembership
Whatsapp saya untuk consultation –> bit.ly/GetOiling

Lady Sclareol, kawan baik wanita

Lady Sclareol, kawan baik wanita

Lady Sclareolā„¢ adalah gandingan Essential oil khas untuk wanita, agar dapat meningkatkan kewanitaan dan memberikan aromayang menenangkan apabila di diffuse.

Penggunaan :

🍎 Topical : sapu 2- 4 titis ke kawasan yang dikehendaki. Tak perlu di dilute, kecuali untuk kulit yang sensitif. Guna sekerap yang perlu.

🍎 Aromatic : Diffuse 1 – 3 jam sehari, setiap hari.

🍎 Peringatan : Jauhkan dari kanak- kanak. Untuk kegunaan luaran sahaja. Jauhkan dari mata dan mucous membrane. Sekiranya anda hamil, menyusu atau mengambil ubatan; sila dapatkan nasihat profesional. Elakkan dari sinaran UV dan matahari 12 jam selepas sapuan

Minda tajam dan fokus, essential oil.

Minda tajam dan fokus, essential oil.

Kebelakangan ni, ramai tanya tentang essential oil untuk fokus dan belajar. Kali ni saya nak share resepi-resepi essential oil yang boleh anda cuba mengikut kesesuaian dan kesukaan masing-masing.

Resepi #Fokus1

Lavender + Lemon, diwaktu pagi
Lavender + Rosemary, diwaktu petang.

Diffuse (2 drop setiap jenis).

Atau bancuh dalam roller bottle, dan sapukan bila-bila perlu.

ResepiĀ #Fokus2

Brain Power Essential Oil. Diffuse atau sapukan bila-bila perlu, seperti semasa belajar, membuat kerja sekolah, atau membuat kerja.

ResepiĀ #Fokus3

PeppermintĀ atau LemonĀ atauĀ  CedarwoodĀ atau Orange.
Boleh gunakan salah satu atau gabungan yang mana-mana disukai.
Diffuse atau buat sapuan.
Ini adalah antara gabungan EO yang sesuai untuk di gunakan dalam kelas. Cuma diffuse supaya murid-murid dapat fokus dan segar.

Walaupun Cedarwood adalah dari oils yang menenangkan, dan selalunnya digunakan untuk berehat; namun ia juga dapat memberikan ketenangan supaya kita dapat fokus pada kerja.

ResepiĀ #Fokus4

Geranium + Rosemary
Ini adalah gabungan wake up and focus blend. Segar mata.

ResepiĀ #Fokus5 resepi untuk kelas (classroom recipe)

Cedarwood; Lavender + Vetiver; Ā peppermint + Lavender

Untuk ujian dan masa fokus : Lemon, Stress Away
Untuk masa mata pelajaran yang agak membosankan : Peppermint atau mana-mana EO yang bersitrus.

ResepiĀ #Fokus6

Ini adalah resepi yang diceritakan oleh keluarga homeschooling : Frankincense, Sacred Mountain, Ā Orange, Lemon, dan Grounding.

Anda boleh mencuba mana-mana eo kesukaan anda, dan kongsikan hasilnya bersama kami šŸ™‚

Untuk pembelian, boleh hubungi saya, di Facebook
Atau buat pembelian sendiri >> Klik sini
A
tau sign up sebagai member dan dapatkan 24% diskaun >> Klik sini

Bagaimana nak guna Essential Oil

Bagaimana nak guna Essential Oil

Dah ada Essential Oil? Tapi macam mana nak guna.

Young Living Essential Oil boleh digunakan secara aromatherapy, bauannya akan membantu anda dalam kehidupan seharian. Dan boleh dibuat urutan dan sapuan. Minyak-minyak yang sesuai di buat minyak urut, seperti lemongrass, memang seronok apabila di urut ke seluruh badan.

Di bawah adalah video tentang penggunaan Essential Oil dari Young Living. pastikan Young Living ya.