Cara membuat order SO YLEO (dari telefon bimbit)

Bagaimana nak buat order (yang sudah member).

Membership YLEO ada dua jenis. Satu Standard Order (SO), dan satu lagi Essential Reward (ER). Tutorial ini adalah untuk keahlian SO, keahlian yang tak kena maintain belian setiap bulan.

#nota, untuk pembelian pertama kali, sila buat langkah tambahan di akhir post ini.

1. Log in ke Virtual Office Young Living

Taip www.youngliving.com/vo di browser telefon. Dan masukkan nombor id dan password anda.

Lebih mudah jika tick pada kotak “keep me signed in”

2. Kenali Virtual Office (VO)

Ini adalah paparan di Dashboard VO. Ada tulis “monthly order” bagi yang buat ER seperti saya. Bagi yang keahlian SO (tiada monthly purchase), boleh buat purchase di “Quick Order” dalam bulatan merah. Atau pilih dari dropdown menu di bulatan kuning.

3. Pilih dari katalog.

Pilih dari katalog YL. Klik pada kategori yang berkenaan. YL menggunakan kaedah shopping cart (klik klik checkout)

Masukkan alamat anda di akhir page. Alamat ini akan di save untuk pembelian akan datang.

Step tambahan : memasukkan detail pembayaran.

YL menggunakan sistem cc/dc. Tiada transfer payment. Anda boleh masukkan detail kad anda ke dalam “My Wallet” di bahagian “My Account ” di dropdown menu.

Nombor yang perlu dimasukkan adalah nombor depan kad cc/dc.

Sekiranya masih ada masalah dalam pembayaran, ada 2 masalah common (terutamanya debit card).

1. Kad belum diaktifkan untuk online purchase.

2. Had limit kad adalah rendah. Selalunya RM500 sahaja.

Sila telefon nombor dibelakang kad dan minta pegawai operator untuk aktifkan kad untuk online purchase dan semak had limit kad anda.

Itu sahaja. Happy shopping. Jadi ahli YL, boleh beli sendiri, tak perlu melalui ajen ajen. Anda ada kebebasan nak order bila dan banyak mana.

Pada yang belum menjadi ahli Young Living, boleh check out apa tawaran keahlian di sidebar ya.

Young Living Promo Jun 2017

Weehoo, Jun datang. Selamat berpuasa dan selamat menyambut Hari Raya semua.

Bulan Jun ini, Young Living menawarkan pelbagai set yang sesuai dengan mood nak raya. Dan juga, ada 4 item baru dalam katalog YL bulan ini.

Jom mula….

1) Oils baru

Ada 2 Essential Oils baru yang masuk ke pasaran Malaysia. Surrender dan Vetiver.

Surrender adalah gandingan Essential Oil yang membangkitkan rasa tenang dalam kekalutan. Sesuai digunakan apabila terasa sudah hilang control dan ingin mengatur kembali langkah perancangan. Surrender mengandungi  Lavender, Lemon, Roman Chamomile, Spruce, Angelica, German Chamomile, dan Mointain Savory.

Harga : RM164.47
pv : 26.00

Vetiver adalah compound yang di ekstrak dari akar tumbuhan seperti rumput. (Ditempat kita, rumput Vetiver selalu digunakan untuk menghalang hakisan di lereng bukit).  Aroma Vetiver membantu grounding dan memberi fokus.

Harga : RM131.58
pv : 20.75

2) 2 item Ningxia baru

Ningxia Nitro yang ummph untuk kecergasan fizikal dan kecerdasan minda. Satu set mengandungi 14 tube Ningxia Nitro

Harga : RM131.58
pv : 20.75

Ningxia Zyng  yang menyegarkan untuk menggantikan minuman berkarbonat anda. Kini minuman tenaga juga ada pilihan yang lebih sihat. Satu set mengandungi 12 tin Ningxia Zyng

Harga : RM219.74
pv : 26.00

3) Promosi Raya

Ada banyak promosi Raya untuk dipilih:

Raya Prosperous Set
Trio Sensation, Abundance dan Surrender Essential Oils.

Harga : RM416.70
Jimat :  RM46.30
pv : 86.63

Raya Revitalized Set
Segar semula dengan Morning Start Bath 7 Shower Gel, Wild Lavender dan Melrose Essential Oil.

Harga : RM240.30
Jimat : RM26.70
pv : 46.35

Raya Shape Up Set
Woo hoo semua kegemaran saya, hihi. Siapa kata Raya takleh nak pasang badan kan. Set ini mengandungi Cel-lite Massage Oil, Slique Essence dan Geranium Essential Oil.

Harga : RM429.30
Jimat : RM47.70
pv : RM89.10

Raya Freshen Set
Bila berkumpul ramai-ramai, macam-macam boleh jadi. Get ready dengan Citronella dan Thieves untuk up kan immune anak-anak. Live Your Passion untuk suasana yang meriah

Harga : RM469.80
Jimat : RM52.20
pv : 98.10

Tak habis lagi…

Jun Promo PV

Dengan pembelian 250pv, anda layak mendapat Joy 15ml  yang bernilai RM261.85

Dengan pembelian 350pv, anda layak mendapat Joy 15ml, Forgiveness 5ml  yang bernilai RM592.11

Dengan pembelian 450pv, anda layak mendapat  Joy 15ml, Forgiveness 5ml, dan Melissa 5ml  yang bernilai RM1575.01

Wow, memang best. Melissa adalah Essential Oil yang kedua termahal selepas Rose EO. Dan anda boleh dapat free.

Bagaimana saya mahu mendapatkan semua ini?

Anda boleh menghubungi saya di Facebook : Liyana Anaqi
atau Whatsapp saya 0126700316 (www.wasap.my/60126700316)
untuk mendapatkan mana-mana produk pilihan anda.

>> Nak dapatkan 24% diskaun? anda boleh sign up menjadi ahli Young Living. Hubungi saya untuk mengetahui caranya.

EO 101 : Apa itu Essential Oil

Teks dan Foto : Liyana Anaqi

Apa itu Essential Oil?

Essential Oil adalah bahan organik yang di ekstrak dari tumbuhan. Ia boleh didapati dari bunga, daun, batang, kulit pokok, getah, buah dan akar tumbuhan. Ia adalah bahan yang di ketahui dapat memberi manfaat kepada manusia. Ianya di ekstrak, dan di pekatkan kedalam botol-botol kecil untuk kesenangan kita menggunakannya.

Essential Oil dapat menyokong sistem dalam badan agar dapat berfungsi secara optimum. Ia menyokong sistem pernafasan, aliran darah, sistem otot. Ia juga memberi sokongan untuk mental yang lebih jelas, membantu badan menyampaikan oksigen kepada otak iatu pusat segala aktiviti fizikal dan mental. Ia juga dapat membantu menyelaras emosi agar lebih teratur. Emosi, mental dan fizikal yang berfungsi dengan baik dapat membuatkan seseorang individu itu lebih cekap dan produktif.

 

Bagaimana Essential Oil berfungsi?

Essential Oil perlu diserap kedalam badan untuk berfungsi. Terdapat 3 cara ia dapat memasuki sistem badan manusia, iaitu

  • Topical (sapuan)
  • Aromatically (bauan)
  • Ingest (makan)

Topical

Penggunaan secara topical  termasuklah sapuan, urutan ke atas kulit.

Dilution (cairkan) adalah perlu untuk penggunaan keatas kana-kanak dan bayi. Dilution tidak menghilangkan keberkesanan Essential Oil, ia cuma memberikan volume kepada Essential Oil agar lebih mudah di sapu ke kawasan yang lebih besar.

Essential Oil yang ‘sedap’ di buat minyak urut ialah Lemongrass, PanAway, Aroma Siez. Ia agak panas, dan memberi rasa selesa kepada orang yang di urut.

Aromatically

Cara aroma adalah cara yang paling senang untuk menikmati faedah Essential Oil. Cuma plug in diffuser dengan Essential Oil kegemaran anda dan anda boleh menikmati aroma Essential Oil yang menenangkan.

Sistem deria bau adalah terletak berdekatan dengan bahagian o=tak yang mengawal naik turun degupan jantung, tekanan darah, pengeluaran hormon dan pelbagai lagi fungsi badan.

Penggunaan Essential Oil bergred therapeutic adalah penting untuk mendapatkan faedah membantu menyokong sistem badan ini.

Ingest

Setakat ini, “makan’ Essential Oil adalah topik yang paling hangat diperkatakan.  Essential Oils tidak digalakkan dimakan kerana ia tidak tersenarai dalam GRAS list (Generally Regarded As Safe). Oleh kerana tiada satu standard cara pemantauan Essential Oil, maka adalah tidak selamat untuk makan sebarangan Essential Oil.

Young Living Essential Oil telah mengeluarkan satu rangkaian Essential Oil yang selamat untuk dimakan. Ia telah diluluskan oleh USFDA sebagai ‘dietary’.

Pilih Essential Oil anda..

Pilihan ditangan anda. Keyakinan penggunaan Essential Oil yang digunakan seharian adalah bergantung kepada keyakinan anda terhadap syarikat yang memproses Essential Oil itu sendiri. Apakah jaminan yang saya dapat berikan dengan Young Living Essential Oil?

Jaminan Seed to Seal. Kita sembang dalam entri seterusnya.

Untuk bertanya tentang Essential Oil, Whatsapp saya di : bit.ly/GetOiling

Untuk membeli produk Young Living, klik sini >> bit.ly/BeliYLEO

Untuk menjadi ahli dan mendapatkan 24% diskaun dan peluang mendapat lebih banyak freebies, klik sini >> bit.ly/YLEOmembership

Promosi Young Living Mei 2017

Selamat datang Mei. Bulan ada Hari Guru dan Hari Bapa. Apa yang anda fikirkan sebagai hadiah?

Young Living menawarkan promosi hebat sempena bulan Mei ini selain dari promo bulanannya.

Katalog Hari Bapa

Dibawah adalah katalog untuk Hari Bapa dan promosi pre-Raya.

Wow…..

Ya Young Living memang suka bagi diskaun dan barang percuma.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan promo-promo ini, anda boleh menghubungi saya melalui:

Facebook : Little Anaqi Scents
Whatsapp : bit.ly/GetOiling

Ingin membeli terus mana-mana produk, klik >> bit.ly/BeliYLEO

Ingin menjadi ahli dan mendapat diskaun ahli 24% dan peluang mendapat lebih banyak freebies, klik >> bit.ly/YLEOmembership

 

EO 101 : Macam mana saya boleh terjebak dengan Essential Oil

Teks dan Foto : Liyana Anaqi

Sejak tahun 2008, saya dan suami telah mengambil keputusan untuk perlahan-lahan mengubah gaya hidup kepada yang lebih sihat. Kurangkan penggunaan makanan terproses, cut off fast food. Langkah pertama kami ialah, putuskan hubungan dengan satu jenama makanan terproses N.  Tanpa saya sangka, begitu banyak rupanya label N itu dalam dapur. Kami ambil masa setahun untuk, slow-slow kurangkan.

Kemudian setapak demi setapak, cuba untuk clean living. Tanpa bahan kimia, gunakan bahan organik untuk sabun dan pencuci.

Essential Oil, tambahan baru…

Sejak tahun 2013, saya mula mengetahui ada satu lagi cabang dalam clean living, iaitu penggunaan Essential Oil. Pada mulanya, saya hanya anggap ia sebagai satau bauan sahaja, aromatherapy, saja nak bagi wangi.

Rupanya banyak kegunaan Essential Oil yang saya tidak ketahui. Sedikit demi sedikit saya mula belajar. Semakin saya belajar dan menggunakannya, semakin seronok pula. Banyak manfaat yang saya dan keluarga dapat.

5 Essential Oil pertama saya, selain Lavender yang digunakan dalam minyak urut anak.

Dengan penggunaan satu Essential Oil, boleh nyah satu bahan kimia dari rumah…

Kalau selama ni , saya ada guna pencuci serbaguna untuk dapur, pencuci cermin untuk tingkap, pencuci khas untuk perabot dan lantai. Dengan satu Essential Oil sahaja, Lemon, semua benda-benda tu boleh diganti. Cuma titiskan Lemon EO ke dalam air dalam botol spray atau dalam baldi mop, semua tugas pencucian dah selesai.

Dalam setiap bahan pencuci komersial terdapat pelbagai jenis bahan kimia yang boleh memberi kesan buruk dalam jangka masa panjang. Dengan menggunakan EO (yang berasal dari tumbuhan), satu per satu bahan kimia keras dapat dikurangkan.

Mari mulakan perjalanan kearah clean living

Setelah penat bekerja seharian, atau menguruskan rumah seharian, kita mahu pulang dan berehat dalam rumah yang kita yakin bersih dari bahan-bahan yang memudaratkan. Essential Oil adalah salah satu pilihan saya ke arah itu, ia juga boleh menjadi pilihan anda.

Mari bersama-sama saya menerokai dunia Essential Oil yang mempunyai pelbagai manfaat untuk seluruh keluarga

April Enrolling

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat April. Bulan baru, promo baru.

Bagi yang mahu menjadi ahli Young Living secara ER (Essential Reward, kena maintain belian bulanan); ini adalah freebies yang anda boleh dapat dengan pendaftaran anda bulan ini. Setiap bulan, ganjaran ini berbeza-beza. Bulan ini, sempena Hari Ibu, freebies adalah Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils. Wahh sangat kewanitaan.

Bagi yang sudah menjadi ahli, anda juga boleh mendapat freebies Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils ini sekiranya membuat pembelian yang mencapai tahap pv ya.

Untuk jadi member Essential Reward, anda hanya perlu membuat belian sekurang-kurangnya 100pv. Tapi, jika anda membuat lebih belian, anda akan mendapat lebih banyak freebies. Hubungi saya untuk belian ya.

Bergamot, aroma yang wangi, dan ringan. Ia membangkitkan rasa tenang. Sangat sesuai untuk dijadikan perfume (wow buat perfume sendiri? ye la).

Bau pengantin baru, bak kata orang. hehe. Bau bilik tidur yang best. Tidur lebih nyenyak, Insyallah. Dapatkan percuma dengan elian 350pv

Yang ini paling best. Dapatkan 10 botol oils ini percuma dengan pembelian/pendaftaran 450pv. Harga asal 10 botol ini ialah RM700+.

Bagi yang berminat, boleh menghubungi saya untuk pembelian/pendaftaran

Liyana Anaqi
FB : Liyana Anaqi

Lady Sclareol, kawan baik wanita

Lady Sclareol™ adalah gandingan Essential oil khas untuk wanita, agar dapat meningkatkan kewanitaan dan memberikan aromayang menenangkan apabila di diffuse.

Penggunaan :

🍎 Topical : sapu 2- 4 titis ke kawasan yang dikehendaki. Tak perlu di dilute, kecuali untuk kulit yang sensitif. Guna sekerap yang perlu.

🍎 Aromatic : Diffuse 1 – 3 jam sehari, setiap hari.

🍎 Peringatan : Jauhkan dari kanak- kanak. Untuk kegunaan luaran sahaja. Jauhkan dari mata dan mucous membrane. Sekiranya anda hamil, menyusu atau mengambil ubatan; sila dapatkan nasihat profesional. Elakkan dari sinaran UV dan matahari 12 jam selepas sapuan

Nak Join keahlian Young Living?

Dah pernah merasai kelainan Young Living? Dan mahu menyertai kami, menjadi ahli dan mendapatkan harga ahli untuk produk Young Living yang digemari? Tapi pening dengan penerangan nak masuk ahli?

Meh, saya ringkaskan dengan gambar

Anda boleh pilih untuk menjadi Wholesale Member atau Essential Rewards Member.

Sekiranya anda memilih untuk menjadi Wholesale Member, anda boleh upgred ke Essential Reward Member  bila-bila masa sahaja tanpa caj tambahan. Begitu juga, sekiranya anda adalah Essential Reward Member, anda boleh memilih untuk bercuti dan menyambung kembali ER tanpa sebarang caj tambahan.

Jadi, apa yang diperlukan untuk menjadi YLEO member?

Wholesale Member

Antara set yang paling disarankan ialah Premium Starter Kit. Ia mngandungi sebuah diffuser dan 10 jenis minyak pati yang digunakan seharian. ia bernilai lebih dari RM1500.00, tetapi anda boleh dapatkannya dengan harga RM713.00. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Premium Starter Kit, sila Klik Sini

Essential Reward Member

Keahlian Essential Reward memerlukan pembelian kali pertama dengan minimum 100pv. Tapi, sekiranya anda membeli lebih dari itu, anda boleh mendapat lebih banyak ‘freebies’.

  1. Beli 220pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 1
  2. Beli 320pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 2
  3. Beli 420pv , anda layak mendapat promosi bulanan tier 3

Ya, saya tahu, banyaknya freebies. 🙂

Jadi, yang mana pilihan anda? Wholesale? Essential Reward?

Hubungi saya untuk mendapatkan oils anda sendiri

Whatsapp : http://bit.ly/GetOiling
Facebook : Little Anaqi Scents

Atau, sign up sendiri sendiri

Minda tajam dan fokus, essential oil.

Kebelakangan ni, ramai tanya tentang essential oil untuk fokus dan belajar. Kali ni saya nak share resepi-resepi essential oil yang boleh anda cuba mengikut kesesuaian dan kesukaan masing-masing.

Resepi #Fokus1

Lavender + Lemon, diwaktu pagi
Lavender + Rosemary, diwaktu petang.

Diffuse (2 drop setiap jenis).

Atau bancuh dalam roller bottle, dan sapukan bila-bila perlu.

Resepi #Fokus2

Brain Power Essential Oil. Diffuse atau sapukan bila-bila perlu, seperti semasa belajar, membuat kerja sekolah, atau membuat kerja.

Resepi #Fokus3

Peppermint atau Lemon atau  Cedarwood atau Orange.
Boleh gunakan salah satu atau gabungan yang mana-mana disukai.
Diffuse atau buat sapuan.
Ini adalah antara gabungan EO yang sesuai untuk di gunakan dalam kelas. Cuma diffuse supaya murid-murid dapat fokus dan segar.

Walaupun Cedarwood adalah dari oils yang menenangkan, dan selalunnya digunakan untuk berehat; namun ia juga dapat memberikan ketenangan supaya kita dapat fokus pada kerja.

Resepi #Fokus4

Geranium + Rosemary
Ini adalah gabungan wake up and focus blend. Segar mata.

Resepi #Fokus5 resepi untuk kelas (classroom recipe)

Cedarwood; Lavender + Vetiver;  peppermint + Lavender

Untuk ujian dan masa fokus : Lemon, Stress Away
Untuk masa mata pelajaran yang agak membosankan : Peppermint atau mana-mana EO yang bersitrus.

Resepi #Fokus6

Ini adalah resepi yang diceritakan oleh keluarga homeschooling : Frankincense, Sacred Mountain,  Orange, Lemon, dan Grounding.

Anda boleh mencuba mana-mana eo kesukaan anda, dan kongsikan hasilnya bersama kami 🙂

Untuk pembelian, boleh hubungi saya, di Facebook
Atau buat pembelian sendiri >> Klik sini
A
tau sign up sebagai member dan dapatkan 24% diskaun >> Klik sini

Semakan harga produk Young Living bermula 1 April 2017

1 April, tapi bukan April Fool.

Disebabkan keadaan ringgit yang semakin menjunam, semakan harga terpaksa dibuat oleh pihak YL Malaysia. (YLEO asal dari Amerika Syarikat ya kawan-kawan).

Ya, petrol dah 2 3 kali naik, YL masih tak naik-naik. Tapi kali ni, tak dapat menahan lagi dah gamaknya. Anggaran kenaikkan adalah sebanyak 5% kepada semua harga produk.

Jadi bagi sesiapa yang menyimpan hajat nak join membership, ini last call, untuk anda contact saya dan join sementara harga sekarang masih digunapakai.

Join sebagai ER Member : dapatkan peluang dapat minyak free bulan-bulan dan side income

Join sebagai Wholesale Member : tak perlu commit belian bulan-bulan, dapatkan harga wholesale. Bila-bila boleh upgrade ke ER Member secara percuma.

Hubungi saya di FB atau Whatapp. Atau sign up sendiri di sini: