Cara membuat order SO YLEO (dari telefon bimbit)

Bagaimana nak buat order (yang sudah member).

Membership YLEO ada dua jenis. Satu Standard Order (SO), dan satu lagi Essential Reward (ER). Tutorial ini adalah untuk keahlian SO, keahlian yang tak kena maintain belian setiap bulan.

#nota, untuk pembelian pertama kali, sila buat langkah tambahan di akhir post ini.

1. Log in ke Virtual Office Young Living

Taip www.youngliving.com/vo di browser telefon. Dan masukkan nombor id dan password anda.

Lebih mudah jika tick pada kotak “keep me signed in”

2. Kenali Virtual Office (VO)

Ini adalah paparan di Dashboard VO. Ada tulis “monthly order” bagi yang buat ER seperti saya. Bagi yang keahlian SO (tiada monthly purchase), boleh buat purchase di “Quick Order” dalam bulatan merah. Atau pilih dari dropdown menu di bulatan kuning.

3. Pilih dari katalog.

Pilih dari katalog YL. Klik pada kategori yang berkenaan. YL menggunakan kaedah shopping cart (klik klik checkout)

Masukkan alamat anda di akhir page. Alamat ini akan di save untuk pembelian akan datang.

Step tambahan : memasukkan detail pembayaran.

YL menggunakan sistem cc/dc. Tiada transfer payment. Anda boleh masukkan detail kad anda ke dalam “My Wallet” di bahagian “My Account ” di dropdown menu.

Nombor yang perlu dimasukkan adalah nombor depan kad cc/dc.

Sekiranya masih ada masalah dalam pembayaran, ada 2 masalah common (terutamanya debit card).

1. Kad belum diaktifkan untuk online purchase.

2. Had limit kad adalah rendah. Selalunya RM500 sahaja.

Sila telefon nombor dibelakang kad dan minta pegawai operator untuk aktifkan kad untuk online purchase dan semak had limit kad anda.

Itu sahaja. Happy shopping. Jadi ahli YL, boleh beli sendiri, tak perlu melalui ajen ajen. Anda ada kebebasan nak order bila dan banyak mana.

Pada yang belum menjadi ahli Young Living, boleh check out apa tawaran keahlian di sidebar ya.

April Enrolling

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat April. Bulan baru, promo baru.

Bagi yang mahu menjadi ahli Young Living secara ER (Essential Reward, kena maintain belian bulanan); ini adalah freebies yang anda boleh dapat dengan pendaftaran anda bulan ini. Setiap bulan, ganjaran ini berbeza-beza. Bulan ini, sempena Hari Ibu, freebies adalah Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils. Wahh sangat kewanitaan.

Bagi yang sudah menjadi ahli, anda juga boleh mendapat freebies Bergamot, Ylang ylang dan Everyday Oils ini sekiranya membuat pembelian yang mencapai tahap pv ya.

Untuk jadi member Essential Reward, anda hanya perlu membuat belian sekurang-kurangnya 100pv. Tapi, jika anda membuat lebih belian, anda akan mendapat lebih banyak freebies. Hubungi saya untuk belian ya.

Bergamot, aroma yang wangi, dan ringan. Ia membangkitkan rasa tenang. Sangat sesuai untuk dijadikan perfume (wow buat perfume sendiri? ye la).

Bau pengantin baru, bak kata orang. hehe. Bau bilik tidur yang best. Tidur lebih nyenyak, Insyallah. Dapatkan percuma dengan elian 350pv

Yang ini paling best. Dapatkan 10 botol oils ini percuma dengan pembelian/pendaftaran 450pv. Harga asal 10 botol ini ialah RM700+.

Bagi yang berminat, boleh menghubungi saya untuk pembelian/pendaftaran

Liyana Anaqi
FB : Liyana Anaqi

Nak Join keahlian Young Living?

Dah pernah merasai kelainan Young Living? Dan mahu menyertai kami, menjadi ahli dan mendapatkan harga ahli untuk produk Young Living yang digemari? Tapi pening dengan penerangan nak masuk ahli?

Meh, saya ringkaskan dengan gambar

Anda boleh pilih untuk menjadi Wholesale Member atau Essential Rewards Member.

Sekiranya anda memilih untuk menjadi Wholesale Member, anda boleh upgred ke Essential Reward Member  bila-bila masa sahaja tanpa caj tambahan. Begitu juga, sekiranya anda adalah Essential Reward Member, anda boleh memilih untuk bercuti dan menyambung kembali ER tanpa sebarang caj tambahan.

Jadi, apa yang diperlukan untuk menjadi YLEO member?

Wholesale Member

Antara set yang paling disarankan ialah Premium Starter Kit. Ia mngandungi sebuah diffuser dan 10 jenis minyak pati yang digunakan seharian. ia bernilai lebih dari RM1500.00, tetapi anda boleh dapatkannya dengan harga RM713.00. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Premium Starter Kit, sila Klik Sini

Essential Reward Member

Keahlian Essential Reward memerlukan pembelian kali pertama dengan minimum 100pv. Tapi, sekiranya anda membeli lebih dari itu, anda boleh mendapat lebih banyak ‘freebies’.

  1. Beli 220pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 1
  2. Beli 320pv, anda layak mendapat promosi bulanan tier 2
  3. Beli 420pv , anda layak mendapat promosi bulanan tier 3

Ya, saya tahu, banyaknya freebies. 🙂

Jadi, yang mana pilihan anda? Wholesale? Essential Reward?

Hubungi saya untuk mendapatkan oils anda sendiri

Whatsapp : http://bit.ly/GetOiling
Facebook : Little Anaqi Scents

Atau, sign up sendiri sendiri

Premium Starter Kit dari Young Living

Wow, apa tu Premium Starter Kit? Sekiranya anda baru mahu berjinak-jinak dengan Essential Oil, Premium Starter Kit adalah yang paling sesuai. Ia mengandungi 10 jenis EO yang selalu digunakan dan adalah yang paling kos efektif. (harganya jauh lebih murah dari beli secara asing-asing). Teruskan membaca..

 

Apa ada dalam Premium Starter Kit?

Premium starter kit, datang dengan 10 essential oil dalam Set Everyday Oils, sebuah diffuser dan satu kit membership yang mengandungi maklumat penting tentang Young Living dan beberapa sampel. Pembelian kit ini membolehkan anda membeli produk-produk Young Living dengan harga wholesale kelak. Dan, sebagai tanda berterima kasih kerana memilih untuk menyertai team saya, saya akan menghantarkan kit BONUS kepada anda. Jadi, dah boleh terus ‘start oiling’. 🙂 Anda juga akan mendapat akses kepada support group kami yang awesome, untuk resepi-resepi EO, tips kesihatan dan gaya hidup sihat. Wow, hebat kan.

13 minyak pati dalam Premium Starter Kit

Singles : Lemon (2 unit), Lavender (2unit), Peppermint, Melaleuca Alternifolia, Frankincense

Blends : Stress Away (2unit), Thieves, PanAway, Purification, Joy

Di bawah adalah sedikit sebanyak maklumat tentang minyak-minyak yang terdapat dalam Premium Starter Kit. Sila klik untuk print.

 

Ada lagi……

Sebagai tanda berterimakasih kerana sign up membership dengan saya (ID : 10024133), saya akan menghantarkan satu ‘oiling set’, 20 botol roller, jadi anda akan terus boleh memulakan ‘oiling journey’ anda sendiri, dan memudahkan anda berkongsi pengalaman anda dengan orang tersayang.

Anda juga akan diberikan akses kepada group sokongan penggunaan essential oil. Berkongsi resepi dan remedi.

10 x 5ml roller bottles
10 x 3ml roller bottles
Untuk setiap keahlian dengan saya

Pendek kata…

  • Kit Premium Starter Kit  ini mengandungi 13 botol minyak yang digunakan seharian
  • Harga Kit adalah RM756.00 , adalah jauh lebih murah dari jumlah keseluruhan oils dan diffuser sekiranya dibeli secara berasingan (RM1000+)
  • Anda akan mendapat sokongan penggunaan sepanjang hayat.

Dapatkan PSK sekarang..

Untuk mendapatkan kit anda sekarang, anda boleh menghubungi saya di Whatsapp 0126700316. Atau daftar sendiri di sini..

Membership Set

Berikut adalah cadangan set set yang boleh anda pertimbangkan sekiranya ingin join membership Essential Rewards (ER).

Membership ER sesuai untuk yang mahu menggunakan Essential Oil (EO) secara berterusan, atau mahu menjana sedikit income dari Young Living (sikit sikit lama lama jadi bukit, no worries). ER perlukan maintain order sehingga 13 bulan. Setiap bulan anda akan mendapat bonus dan freebies. Nanti kita cerita panjang lain kali ya.

So, anda nak join, tapi nak beli apa? ER yang paling basic adalah anda boleh pilih mana-mana oils kegemaran anda, asalkan cukup 100pv, dah boleh mendaftar sebagai ER member. Apakah yang 100pv tu? jom tengok bawah

Set Allergy Set
15ml Peppermint
15ml Lemon
15ml Lavender
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 104.75
RM972 RM587.00

 

Women’s Wellness
15ml Sclar Essence
15ml Progressence Phyto Plus
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 106.5
RM882 RM592.00
Respiratory Support
15ml Peppermint
15ml Raven
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 104.75
RM972 RM587.00
Fresh, Clear & Bugs Away
15ml Lemongrass
15ml Purification
15ml Rosemary
15ml Orange
15ml Lemon
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 105.75
RM978 RM591.00
Haze Buster
15ml Purification
15ml Thieves
5ml RC
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 101
RM751 RM571.00

 

Sweet Dreams
Tranquil Roll On
15ml Lavender
15ml Cedarwood
Dewdrop Diffuser with 5ml Lemon & Lavender
5ml Stress Away (free)
PV : 101.75
RM951 RM571.00

Energize Positively Set
DiGize (15ml)
EndoFlex (15ml)
ImmunoPower (15ml)

Total Price : RM731.57
Membership price : RM557.00
PV : 123

Jadi, boleh pilih mana-mana yang anda suka. Jika minyak yang disukai tu tiada dalam set-set ini, boleh je tambah atau tukar ganti dengan mana-mana minyak. Setiap satu minyak ada banyak kegunaan, bukan satu masalah saja diselesaikan, memang berbaloi-baloi.

Hubungi saya WA 0126700316  untuk sebarang pertanyaan dan order ya.

Untuk sebarang pertanyaan :

Whatsapp 012-6700316
PM Facebook : http://fb.com/messages/LittleAnaqi